۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۳, دوشنبه

راسل



طرفداران کاپیتالیزم به مفاهیمی مثل آزادی خیلی علاقمندند، که آن هم به یک اصل خلاصه می‌شود، و آن اینکه نباید جلوی خوشبختان جهان را در چپاول انسانهای دیگر گرفت.


برتراند راسل

1872-1970

-----------------------------------------


برتراند آرتور ویلیام راسل (زادهٔ ۱۸ مه ۱۸۷۲ - درگذشتهٔ ۲ فوریه ۱۹۷۰ ) فیلسوف، منطق‌دان ، سوسیالیست، تاریخ شناس، ریاضیدان و منتقد اجتماعی بریتانیایی قرن بیستم بود که بیش‌تر به خاطر فعالیت‌های‌اش در زمینهٔ منطق ریاضی و فلسفه تحلیلی شناخته می‌شود.

راسل با نگاهی پر از دردبه روزگار خود نظاره می کرد، شاهد جنگ سرد بین دو قطب بزرگ جهان و نگران پایان تمدن نوع بشر بود، راسل صریح گونه اسلوب غلط سرمایه را عامل تمامی بدبختی های نوع بشر می دانست.

راسل مینویسد : ـ اينک (ژوئيه 1961) مهمترين مسأله اي که در برابر جهان قرار دارد بدينقرار است: آيا از راه جنگ ميتوان چيزي بدست آورد که مورد پسند کسي باشد؟ کندي و خروشچف ميگويند آري؛ مرداني که از سلامت عقل، برخوردارند ميگويند نه.

وی دین را ناشی از ترس می‌داند به طوری که در کتاب «اجتماع انسانی» خود می‌گوید:انسان پدیده‌هایی را می‌دیده‌است که باعث ترس و اضطرابش می‌شده و برای اینکه این ترس و اضطراب را آرام کند٬ نمی‌توانسته ازعلم و شناخت واقعی پدیده‌ها که بعد منجر به پیدا کردن راه حلی مناسب و منطقی می‌شده استفاده کند در نتیجه به جای علاج واقعه یک مسکن برای خود پیدا می‌کرده و به تعبیری دل خود را خوش می‌کرده‌است.


برگرفته از ویکی

------------------------------------------------------


Bertrand Arthur William Russell

18May 1872 – 2 February 1970

Advocates of capitalism are very apt to appeal to the sacred principles of liberty, which are embodied in one maxim: The fortunate must not be restrained in the exercise of tyranny over the unfortunate.



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

کدهای مهم در مصاحبه حسن روحانی

  حسن روحانی، رئیس دولت سابق جمهوری اسلامی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، کاندیدای وزرات اطلاعات در دولت هاشمی رفسنجانی، عضو شورای عالی دفاع، ...