۱۴۰۰ آبان ۵, چهارشنبه

حمله سایبری به پمپ بنزینها

 

 


حمله سایبری به سیستم توزیع سوخت در پمپ‌بنزینها ربطی به برنامه‌ی پشت‌پرده برای گران کردن قیمتبنزين با آماده‌‌سازی افکار عمومی برای قطعاینترنت جهانی و جایگزین کردن اینترانت و اینترنت ملی به جای آن ندارد. اگر چنین فکر می‌کنید نظام جمهوری اسلامی را درست نمی‌شناسید.

 ‏افکار عمومی؟! از کی تا حالا جمهوری اسلامی افکار عمومی را به یک ور خودش حساب کرده است که الان برایش مهم باشد. بله کارهایی می‌کند اما ته خلافیتش راه‌اندازی «اتاق فکر بنزین»، اتاق فکر گران کردن برق و انرژی، استخدام امثال عباس عبدی، لیلاز، گروه‌های سایبری، گاندوسازی و کیهان‌نویسی است.‏ سهامداران قدرت و ثروت در سیستم جمهوری اسلامی وقتی مجبور باشند کاری را انجام دهند انجام می‌دهند و به هزینه‌هایش توجهی نمی‌کنند. می‌خواهد ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان باشد یا صحنه‌های خشن رفتار ماموران گشت ارشاد، یا اعدام کردن و جنازه تحویل ندادن، یا کشتن صدها نفر در خیابان یا قطع کل اینترنت ایران، یا برگزاری یک انتخابات که از آن آنگوزمان بیرون بیاید.‏

 

جمهوری اسلامی از اینترنت بیشتر از اسرائیل و آمریکا می‌ترسد.

 جمهوری اسلامی از اینترنت بیشتر از کل نیروهای اپوزیسیون می‌ترسد.

 جمهوری اسلامی از اینترنت بیشتر از شبکه‌های ماهواره‌ای و کانالهای فارسی‌زبان دولتهای خارجی می‌ترسد.

 جمهوری اسلامی از اینترنت بیشتر از گروه‌های مسلح می‌ترسد.‏

 جمهوری اسلامی از سالها قبل برای کنترل و محدودسازی اینترنت برنامه دارد و به شدت پیگیر آن است. روزی که بتواند آنچه به دنبالش است را انجام دهد، میدهد. اگر بتواند میکند مگر اینکه نگذاریم. تکلیف اعضای جامعه هم بعد از دی۹۶ و آبان۹۸ روشن‌تر شده و هرکسی انتخاب خودش را کرده است. کار از تنظیم افکار عمومی گذشته است. گرسنگی و فقر و فلاکت را با کلمات و تئاتر و پروپاگاندا نمی‌توان جواب داد.

 

نکته دیگر اینکه نظام حاکم بر ایران به شدت دچار بحران است. خزانه خالی، پولهای نفت بلوکه شده، تحریمها کمرشکن، اقتصاد فروپاشیده، تورم و گرانی افسارگسیخته شده، ارزش پول ملی نابود شده، فساد کل ساختار را فلج کرده و جامعه آماده‌ی انفجار است. جمهوری اسلامی خودش این فتیله را روشن نمی‌کند. اتفاقاً سرکوب اعتراضات_اجتماعی با خشونت شدید و سلاح جنگی نشان می‌دهد که طبقه حاکم بر ایران ترسیده است مایل نیست کوچکترین ریسکی انجام بدهد. جمهوری اسلامی دنبال نم‌دار کردن انبار باروت و خاموش کردن هر شعله‌ای است چون می‌داند اعتراضات وسیع‌تر از اعتراضات آبان نود و هشت یعنی پایان!

 

 

 

۱۴۰۰ مهر ۲۸, چهارشنبه

ایران عربستان

 

 

پس از اعدام شیخ نمر (یک آخوند مخالف دولت عربستان) روز شنبه دوازده دی نود و چهار، در مقابل چشمان پلیس و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، به کنسولگری عربستان در مشهد و سفارت عربستان در تهران حمله شد. این دو محل دیپلماتیک، غارت و تخریب شد و سپس به آتش کشیده شد.

وقایع بعد از این حمله، رفتار پلیس، عملکرد قوه قضائیه و موضع سهامداران اصلی قدرت در جمهوری اسلامی به وضوح نشان داد که این حملات اصلاً به صورت خودجوش و بدون هماهنگی، چراغ سبز و حمایت از بالا نبود است.

بعد از حمله نیروهای لباس شخصی و شبهه نظامی به کنسولگری و سفارت عربستان، شورای امنیت سازمان ملل متحد بیانیه رسمی صادر کرد و ارتباط دیپلماتیک برخی کشورها با ایران قطع شد یا سطح روابط کاهش پیدا کرد. جالب است که در تمام این مدت سازمان حج و زیارت اصرار شدید داشت و دارد که اعزام متقاضیان حج حتماً انجام شود!

از دیماه نود و چهار تا اکنون، روابط دیپلماتیک بین جمهوری اسلامی و کشورهای عربی و اسلامی بسیار ضربه خورده است و طبیعتاً وضعیت بین‌المللی و اقتصاد جامعه‌ی ایران و زندگی مردم ایران نیز بسیار لطمه دیده است. بعد از سفارت‌نوردی جدید در جمهوری اسلامی، در این شش سال اسرائیل به اندازه‌ی شصت سال در سیاست خارجی‌اش جلو افتاد. ارتباطش را با کشورهای عربی علنی و رسمی کرد. کل مرزهای جنوبی خلیج فارس را منطقه‌ی عملیاتی خودش کرد. اسرائیل به لطف تصمیمات ایدئولوژیک جمهوری اسلامی روابط تجاری با کشورهای عربی به راه انداخت و از ترس لولویی به اسم جمهوری اسلامی که مدام در کار اذیت و آزار همسایگان است، روابط امنیتی و نظامی بین طبقه حاکم اسرائیل و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و کشورهای عربی برقرار شد.

 حالا چند ماهی است که گفتگوهایی بین طبقه حاکم ایران و عربستان در جریان است. فکر می‌کنید که این گفتگوها به پیشنها و به میل جمهوری اسلامی یا ابتکار مدیران نظام انجام شده است؟ خیر. خاورمیانه و نفت دیگر ارزش و جایگاه سابق خود را در سیاستهای طبقه حاکم ایالات متحده‌ی آمریکا ندارد (معنی اش این نیست که دیگر ارزش ندارند.)

بخشی از اهمیت تنگه هرمز به تنگه باب‌المندب منتقل سده است و بخشی از اهمیت نفت به گاز، الکتریسیته و تکنولوژی‌های مربوط به حوزه الکترونیک منتقل شده است. طبقه حاکم عربستان با طبقه حاکم ترکیه، قطر و حتی امارات درگیر شده است. حاکمان عربستان خود را خادمین حرمین شریفین می‌خوانند و نمی‌توانند مانند امارات متحده عربی مانورهای دیپلماتیک و سیاسی انجام دهند. طبقه حاکم امارات نمی‌خواهد و نمی‌تواند در بند ایدئولوژی باشد برای همین مجبور است از عربستان سعودی فاصله مناسب داشته باشد. فاصله مناسب از دو حکومت ایدئولوژیک (جمهوری اسلامی و سعودی) به امارلت فرصت معامله با قدرتهای جهانی و منطقه‌ای می‌دهد (منافع مادی + امنیت) امارات پشت دعوای جمهوری اسلامی و سعودی‌ها پنهان شد و با اسرائیل بست. جمهوری اسلامی هم به دلیل تحریمهای شدید نمب‌تواند به امارات متحده بگوید بالای چشمت اَبرو وگرنه قیمت هر دلار آمریکا در بازار ایران به پرواز در می‌آید.

تنها متحد عربستان، کشورهای مصر و پاکستان هستند که هر یک در مدار یکی از قدرتهای بزرگ جهانی هستند. عربستان در اینجا بین چین و آمریکا گیر کرده است و ترکیه خرمگسی است که رهایش نمی‌کند. ترکیه رهبری سیاسی جهان اسلام و دوشیدن اقتصادِ جهان اسلام را می‌خواهد و در این راه با عربستان و مصر درگیر است.

تصمیم عربستان راه را برای مذاکرات با جمهوری اسلامی باز کرده است و کِش پیدا کردن مذاکرات یعنی اینکه جمهوری اسلامی هیچ فهم و درکی و از شرایط منطقه‌ای و جهانی ندارد.  جمهوری اسلامی نمی‌فهمد که این یک فرصت و موقعیت است و احتمالاً طبق معمول توهم دارد که این نتیجه قدرت خودش و صعف طرف مقابل است. همچنانکه بعد خروج نیروهای آمریکا از افغانستان و تحویل قدرت به طالبان چنین خیال می‌کرد که خودش باعث فراری دادن آمریکا از افغانستان شده است! (توفان خنده‌ها)

 

 

 

۱۴۰۰ مهر ۲۴, شنبه

Hidden Agenda 1990

 


پیشنها می‌کنم این فیلم را حتماً ببینید. برای فهم قسمت مهمی از تاریخ ایران و تاریخ جهان به شما کمک خواهد کرد 

.

نام فیلم: «دستور کار پنهان»

 کارگردان: کن لوچ

 نویسنده: جیم الن

 Hidden Agenda 1990

 Director: Ken Loach

 Writer: Jim Allen

 

بازی پورتوریکو

    این یکی از بازی های مورد علاقه‌ی من و همسرم است. هر دو در آن مدعی هستیم، بر سر آن دعواها کرده‌ایم و هر کدام از ما برای پیروزی در این ب...